Лечението с алайнери включва постепенното пренареждане на зъбите ви, с цел постигне желаната от Вас усмивка. В зависимост от план за ортодонтско лечение, пациента сменя между 10 и 48 комплекта.

Всеки комплект е малко по-различен от предишния и трябва да се носи 2 седмици. Докато преминавате през тях, зъбите ви ще се движат плавно и постепенно към своите правилни крайни позиции.

Алайнери - ортодонско лечение

Какви са стъпките за лечението с алайнери?

 • Получавате индивидуален 3D лечебен план, изготвен от ортодонти

 • Виртуална 3D визуализация показва как ще изглеждат зъбите ви след лечението

 • Нашите алайнери са екологично чисти, с до 50% по-малко пластмаса

 • Получавате Пълен комплект с алайнери, кутийка и допълнителни средства които ще направят поставянето и свалянето още по-лесно

 • Спестявате време и пари от клинични посещения в денталния кабинет

 • До 35% по-бързи резултати в сравнение със стандартното ортодонтско лечение

Алайнерите са модерен метод за подреждане на вашите зъби, които са напълно прозрачни, снемаеми, безболезнени и комфортни. Прозрачните шини се изработват по иновативна 4D и 3D технология, осигуряваща прецизност в изправянето.

– „Терапията Clear Aligner предлага на пациентите гъвкавостта и удобството, които желаят, като им дава възможност да постигнат усмивката, която винаги са искали, с минимално прекъсване на ежедневния им живот.“ [Dr. Christina Carter]

Кога е приложимо лечението?

 • При сгъстени зъби

 • Проблеми с разстоянието между зъбите

 • Прекомерна захапка: когато горните предни зъби се припокриват значително с долните предни зъби,

 • Долна захапка: в случаите, когато долните зъби стърчат над горните предни зъби

 • Кръстосана захапка: един или повече от горните зъби се намират в долните зъби, когато устата е затворена.

 • Отворена захапка: когато горните и долните предни зъби не влизат в контакт, когато устата е затворена.

 • Неправилна средната линия: Когато централната линия на горните и долните зъби не е подравнена правилно

Алайнери - ортодонско лечение

ЗАПАЗИ ЧАС

Запазете час за посещение сега

Предимства на алайнерите

 • Дискретност: Те са практически невидими, позволявайки ви да изправите зъбите си почти незабелязано от околните.

 • Комфорт: Изработени от мек, гъвкав пластмасов материал, алайнерите са изключително удобни. Те спестяват дискомфорта, причинен от металните брекети, които дразнят венците или бузите.

 • Удобство: Алайнерите могат да бъдат сваляни, което ги прави удобни при ядене, пиене и поддръжка на добрата устна хигиена. Улеснената поддържка на устната хигиена по време на лечението предотвратява появата на кариеси и проблеми с венците.

 • Продължителност на лечението: Лечението обикновено изисква по-малко време в сравнение с традиционните брекети.

Сравнение между алайнери и брекети

Прозрачните алайнери предлагат множество предимства при ортодонтското лечение. Първо, те предоставят почти невидимо решение, адресирайки притесненията относно естетиката и позволявайки на пациентите да се подложат на лечение дискретно. В допълнение, алайнерите са подвижни, което прави поддържането на устната хигиена по-лесно и предлага по-голяма гъвкавост в хранителните навици. Те също така обикновено водят до по-малко неудобства, обикновено свързани с традиционните брекети, като дразнене на венците или бузите.

Докато традиционните скоби остават ефективни за определени случаи, алайнерите представляват модерен, удобен за пациента подход, който може да постигне предвидими и задоволителни резултати за много ортодонтски състояния.

АлайнериБрекети
Ефективност
Широко приложение
Незабележими
Могат да се свалят
Добра хигиена
Свобода при хранене

Как протича процеса по лечение с алайниери?

Ако имате желание да започнете лечение, първата стъпка е да запишете час за консултация. По време на консултацията, ортодонтът ще оцени състоянието на вашите зъби, за да установи приложимостта на алайнерите за Вашия случай. Ако лечението е уместно, ортодонтът ще вземе отпечатъци на зъбите Ви и ще изготви персонализиран план за лечение.

След като на плана ви за лечение е изготвен, можете да започенете лечението като получите първата си серия алайнери. Те трябва да бъдат носени по 22 часа на ден, в продължение на 2 седмици. Следва смяната им със следващия комплект алайнери. През целия процес на лечение, ортодонтът ви ще следи внимателно напредъка ви и ще прави необходимите корекции своевременно.

Алайнери - ортодонско лечение

ЗАПАЗИ ЧАС

Запазете час за посещение сега