Плазмотерапия или още „Вампирски лифтинг”

Тя се използва в различни медицински области – обща хирургия, травматология, пластична хирургия, дерматология и др.

Това е единствената терапия в естетичната медицина, която използва естествените ресурси на организма. Тя включва уникалната възможност за клетъчно възстановяване на организма чрез използването на вашата собствена кръвна плазма. Прилага се успешно за регенериране, стягане, освежаване на кожата.

!!! Терапията няма противопоказания и е напълно безопасна за пациента !!!

Плазмотерапията (PRP) предлага напълно естествена, органична и натурална подмладяваща алтернатива с бързи резултати, без алергични и странични реакции. Тя е напълно съвместима с останалите процедури против стареене като поставяне на ботулинов токсин, хиалуронови филъри, лазери и други. При много пациенти плазмотерапията се препоръчва като предварителна терапия, която да подготви кожата за следващите процедури.

Тук е важно да отбележа, че плазмотерапията се използва и за озаряване на кожата – не е нужно да имате фини бръчици, за да се възползвате от предимствата на плазмотерапията, която води до гладка и мека кожа.

 

Плазмата се състои от 90% вода и 10% разтворени в нея биологично активни компоненти: витамини, минерали, белтъци, аминокиселини, хормони и др. Инжектирането на плазма богата на тромбоцити в дермата подпомага и ускорява процеса на тъканна регенерация.

Въздействие на плазмотерапията.

В най-дълбокия слой на епидермиса се намират стволови клетки. Те се активират от растежните фактори, които се съдържат в плазмата. Плазмата стимулира образуването на нов колаген и нови кръвоносни съдове, което подобрява кожната микроциркулация. Тази напълно натурална терапия предизвиква възстановяване и образуване на нова тъкан, изравнява тена, видимо освежава кожата, намалява отоците и тъмните кръгове, подобрява еластичността, тонуса, плътността на кожата.

Колко процедури са необходими, за да видя ефект?

Оптималният вариант е да направим три процедури през интервал от десет дни като първоначален курс. Ако кожата е много увредена и състарена, ще са нужни повече третирания. Резултатите от един курс на плазмотерапия са видими в продължение на поне една година.

Разбира се – начинът на живот също оказва влияние върху продължителността на ефекта от процедурата. Приемът на повече вода, отказът от вредни навици като тютюнопушенето и алкохола, както и здравословното хранене са от изключително важно значение и са способни да удължат озарителния ефект на плазмотерапията.

ЗАПАЗИ ЧАС

Запазете час за посещение сега

Какво е приложението на процедурата?

 • Корекция на фини бръчки около очите, устата, по лицето, шията, деколтето

 • Стягане контура на лицето – намаляване на отпускането

 • Обновяване и уплътняване на кожата

 • Изравняване на тена и намаляване на пигментацията

 • Терапия на скалп / лечение на някои форми на косопад

Мит е, че плазмотерапията трябва да се прави само след като жената навърши определена възраст. Както споменах и преди, плазмотерапията е напълно подходяща и за млада кожа.

Как протича процедурата?

Процедурата преминава през няколко етапа и обикновено трае около 30-40 минути. Етапите са следните:

 1. Вземане на кръв от вената на пациента във вакуумна епруветка
 2. Центрофугиране на кръвта, за да се отдели от нея тромбоцитна автоплазма
 3. Изтегляне на плазмата
 4. Инжектиране на плазмата в проблемната област, където с нейна помощ се активират механизмите на тъканна регенерация

След процедурата препоръчвам да се стараете да живеете здравословен живот, като изключите вредните навици, които нанасят непоправими щети на кожата ви.

Резултат

Ефектът от процедурата варира в зависимост от възрастта и начина на живот на пациента. При по-млада кожа се наблюдава цялостно освежаване и тонизиране, както и намаляване на фините бръчици. При по-възрастни пациенти се наблюдава намаляване на видимите бръчки, кожата става по-стегната, уплътнена и ревитализирана.

Факти

 • Плазмотерапията е отличен избор за пациенти страдащи от алергии или такива които търсят максимално естествен начин за подмладяване

 • Процедурата е подходяща за пациенти от всички възрастови групи

 • Напълно съвместима процедура с всички останали разкрасителни терапии

След процедурата моята основна препоръка е да живеете здравословен начин на живот, без вредни навици, нанасящи непоправими щети на кожата.

ЗАПАЗИ ЧАС

Запазете час за посещение сега